Frey Kft.
2000 Szentendre
Dobogókői út 7.
Interspar épülete
Email: info@freykft.hu
Tel/fax: +36 26 300 849


TérképNOBO Elektromos fűtőpanel

NOBO – norvég elektromos fűtőpanel és fűtésrendszer

Gondolta volna, hogy az egyszerű, kényelmes elektromos fűtés lehet gazdaságos is? Ha ilyen fűtőberendezést szeretne, íme egy olyan márka, amely önmagáért beszél: a NOBO gyár az egyik legnagyobb elektromos fűtőrendszereket gyártó cég Európában. Folyamatos innovációival lehetővé teszi, hogy a villanyfűtés gazdaságos megoldást is jelentsen.


NOBO elektromos fűtőpanelA NOBO elektromos fűtőpanel igen nagy fajlagos hő leadását biztosítja.

 

Az fűtőpanel az elektromos  fűtőtesteknek egy olyan típusa, amelyben a hagyományos villany-radiátornál megszokott izzószál helyett, egy speciális anyagból készült, energiatakarékos, szinte korlátlan élettartalmú fűtőbetét található.

 
 

Nem véletlen, hogy a készülékekre 5 év garanciát, a fűtőbetétre 10 év garanciát nyújt a gyártó!

 

Ilyen egyszerűen működik:

A fűtőpanel a lemezek közti levegőt felmelegíti, így a készülékben automatikusan elindul egy légáramlás, ahol a hidegebb levegő alul beáramlik, a meleg levegő a fűtőtest felső részén kialakított nyíláson keresztül távozik. (Ezt nevezik konvekciós fűtésnek, tehát a NOBO inkább konvektor, mintsem radiátor amelyik – mint a neve is utal rá –      hősugárzó).  Felesleges energia felvételt jelentő belső ventilációra ez által nincs szükség. Ennek köszönhető, hogy a NOBO elektromos fűtési megoldás teljesen zajmentes. Az elektronikus termosztát szabályozás pedig akár 0,5 °C pontosságú hőmérséklet beállítást tesz lehetővé. 


NOBO elektromos fűtőpanel

A már ismert lapradiátorokhoz viszonyítva bekerülési ára alacsony. A központi fűtésrendszereknél megszokott folyamatokkal szemben könnyen beszerelhető a lakás átalakítása nélkül, szervizelést, karbantartást nem igényel.

A elektromos fűtőpanel hagyományos elektromos fűtőtestekhez képest könnyen tisztítható, guruló lábakkal felszerelt változata könnyen mozgatható.


NOBO elektromos fűtőpanelA NOBO elektromos fűtőpanel rendszerek a radiátoros fűtésnél nemcsak szebb, de kényelmesebb fűtési megoldást biztosítanak. A luxus igényeket is kiszolgáló tükör vagy üveg panel pedig esztétikus berendezésként is funkcionálhat otthonában.

Teljes fűtési rendszerként is működik!

Az egyes fűtőpanelek külön-külön állíthatóak és programozhatóak. Ez megtehető termosztáttól függően az egyes készülékeken, de kapható olyan központi vezérlő (Orion EC700) mellyel központilag lehet minden fűtőkészüléket programozni, sőt ezt mobiltelefonról, távolról lehet vezérelni. Ily módon pl. a nyaraló fűtését elég odainduláskor egy SMS-el elindítani ahhoz, hogy odaérve kellemes meleg fogadjon.

 NOBO elektromos fűtőpanel

A helyiségenkénti programozás és változatos vezérlési mód óriási energia megtakarítást eredményezhetnek.

 

 

Hova ajánljuk?

- egy egész lakás vagy ház, vagy akár csak egy szoba fűtésére,

- kiegészítő fűtésként akármelyik helyiségbe,

- nyaraló, hétvégi ház gazdaságos fűtésére

- vizes helyiség melegítésére (fröccsenő víz ellen védett).

 

Árlista és prospektus (PDF 2.7 MB)


 Méretezés

A panelek teljesítménye 250 W-tól 2000 W-ig változik. Kis helyigényűek, felszerelve a faltól mért vastagságuk mindössze 9 cm (C és K sorozat), magasságuk 20 cm vagy 40 cm, hosszuk teljesítménytől és típustól függően változik.

Norvég ajánlás szerint, illetve a saját magyarországi tapasztalatok alapján, jó szigetelésű ingatlan esetén az alábbi ajánlásokat adjuk:

 minimum 75 W/m2 (normál, azaz 2,8 – 3 m belmagasságnál),

  vagy: 25 W/m3

Rossz szigetelés, kiegészítő fűtés, temperáló fűtés illetve speciális méretű helyiségek esetén egyéni ajánlásokat adunk.

Ha a fentinél valamivel nagyobb teljesítményű készüléket választ, az nem fog többet fogyasztani a kisebb teljesítményűnél, hiszen a nagyobb teljesítményű készülék rövidebb ideig fog hőt termelni.

NOBO Elektromos fűtőpanel

A fűtés elve

 

A fűtőpanelben egy speciális fűtőbetét van, mely nem izzik, ezért élettartama szinte korlátlan. A fűtőbetét felületét alumínium bordákkal megnövelték, így hatékonyabb hőátadást értek elNobo elektromos fűtőpanel, valamint egy hőtágulást elnyelő csuszkára helyezték el, így működés közben nem kattog, nem ad ki hangot.

 

A fűtőpanelben nincsen semmilyen mozgó mechanikus alkatrész, ami zajt keltene, vagy csak fölösleges energiát venne fel, illetve meghibásodásokat okozhatna. Ezért teljesen megbízhatóan és hangtalanul működik.

A panel azon egyszerű elmélet szerint fűt, hogy az alsó nyílásokon beáramló hideg levegőt a fűtőbetét felmelegíti, majd az (a fizika törvényei szerint) a frontlapon található kivezető rácson (mely segít a hatékony légkeringetésben) keresztül felemelkedik (nem fújja, hanem áramoltatja, mivel nincs benne ventillátor), így a teljes szoba légterét egyenletesen megmozgatja és felmelegíti. Ennek megfelelően a paneleket alacsonyan, a padlószinttől mindössze kb. 10 cm magasra kell felszerelni.

 

Miért gazdaságos?

NOBO Elektromos fűtőpanelA fűtőpanelek kedvező ára alacsony beruházási költséget tesz lehetővé akár egy helyiség fűtéséről, akár egy többszintes többlakásos ház fűtéséről legyen szó. Ezzel a kedvező beruházási költséggel és az energiatakarékos üzemeltetéssel nem csak az egyéb elektromos fűtésrendszereket előzi meg gazdaságosság tekintetében, hanem - a fatüzeléses rendszereken kívül - versenyre kel bármely energiahordozóval.

A fűtőpanelben nincsen semmiféle közeg (olaj, víz stb.) vagy fölösleges motor (ventillátor) ami hatékonyságát rontaná és fölösleges energia felvételt jelentene. Így közvetlenül a levegőt fűti, ami egy természetes cirkuláció (hideg le-, meleg feláramlik) révén az egész szobát egyenletesen és gyorsan melegíti fel. Ezért megállapíthatjuk, hogy maximális hatásfokot lehet elérni vele.

 

NOBO Elektromos fűtőpanelA panelok legnagyobb teljesítménye 2000 W és a 75 W/m2-es ajánlásból is szintén látszik a kiváló hatásfok és a gazdaságosság. Ugyanakkor a rendszer lényegét az elektronikus berendezések adják. Minden panelban van egy elektronikus termosztát, mely sokkal pontosabb hőmérséklet beállítást tesz lehetővé, mint más hagyományos megoldás (maximálisan 0,5°C eltérés egy teljes szobalégtérben).

 

A saját termosztátok további előnye, hogy minden helyiségnek külön lehet megadni a kívánt hőmérsékletét. Mindezt kiegészítik és komplett rendszerré teszik a különböző, programozható termosztátok, melyekről részletes információkat az alábbiakban olvashat.

 
Copyright 2010-2014 Frey Attila 2000 Szentendre, Dobogókői út 4. Adószám: 12929069-2-13
Otthon linkek Magyar Honlap Linkek LinkBank Hungarian Web Linkgyűjtemény WQW webkatalógus MEGAPORT TopSite.hu - A web legjobbjai. csillag születik 2011seobaglyak Ingyenes weboldal kereső és linkkatalógus szóbázis linkkatalógus WYW Directory Ingyenes hirdetés SEO Linkkatalógus Marketing Katalogus Online játékok PageRank Kereső optimalizálás ezaweb.hu Építőipar - epitoipar.wyw.hu PagesInventory - directory Hahe.hu - Az Online Tudakozó