Írjál nekünk e-mailt Hívjál minket telefonon

Ajtók / Beltéri ajtók / Fa beltéri ajtók

Fa beltéri ajtók

Fa beltéri ajtó


Egy jól megválasztott ajtó éppúgy meghatározza a lakás hangulatát, mint a bútorok

Mind felújításnál, mind az új épületeknél ideális megoldás a Tomform beltéri ajtócsalád, mivel olyan a tokszerkezete amely lehetővé teszi az utólagos beszerelhetőséget. Szinte, mint bútordarabot vihetjük be otthonunkba a nagyobb piszokkal járó építési, felújítási munkálatok végeztével.

Az ajtótok egyik oldalán fix borítást kap - ezen az oldalon találhatóak a 3D-s pántok, az ajtószárny, a tömítés -, másik oldalon pedig a beépítés után felszerelhető és állítható borítást, melyet igen egyszerű a falhoz igazítani.

A tokok legtöbbször 100-120 mm vastagságban készülnek, lekerekített éllel. Természetesen lehetőség van egyedi méretű, díszítésű tokok rendelésére is.

A 250 mm-nél szélesebb falvastagság esetén a belső ajtó mély-bélést kap, mely általában megegyezik a választott ajtó mintázatával, igen esztétikus megjelenést és védelmet nyújtva. A tokban található gumitömítés biztosítja a koppanásmentes, szinte légáramlásmentes záródást.

Az ajtók nem rendelkeznek küszöbbel, de természetesen igény szerin fix vagy automata küszöb is beépítésre kerülhet. Automata küszöb esetén a küszöb az ajtószárny aljába kerül beépítésre és az ajtó becsukásakor automatikusan lezár.

A belső ajtók általában normál kulcsos zárral szereltek, ebben az esetben kulcslyukas (BB) kilincsre van szükség. Különleges helyekre, mint a WC beépíthetünk akár fordítógombos kilincset amely segítségével belülről kulcs nélkül tudjuk zárni a helyiséget, de veszély esetén az ajtó kívülről is nyitható.

A beltéri ajtók egy speciális, magas kopássálóságú, bútorminőségű selymes felülettel vannak ellátva ami lehetővé teszi a felület könnyű tisztítását. A beltéri ajtók színskálája megegyezik a kültéri nyílászárókéval, így tetszés szerint hangolhatjuk össze igényeinknek megfelelően a nyílászárók színeit.

A hagyományos ajtók mellet lehetőség van beltéri tolóajtók használatára is., amely készülhet díszüveges változatban akár két szárnnyal is. A tolóajtó falba süllyesztett vagy fal előtt futó kialakítású is lehet az igényeknek megfelelően. A szárnyak minden esetben felső sínvezetésűek, így nem akadályozzák a közlekedést.

Természetesen lehetőség van átjárókeretek illetve egyedi méretekben oldalvilágítóval, felülvilágítóval is megrendelni a belső nyílászárókat

Beltéri ajtó műszaki leírása:Miért válasszunk fa nyílászárót?

A nyílászárók vásárlásakor számos tényezőre figyelnünk kell, hiszen a célunk, hogy a választott darab sok-sok éven keresztül szolgáljon minket.

Ilyenkor sok kérdés megfordul a fejünkben, melyek közül az egyik legfontosabb, hogy az anyagot illetően fát, műanyagot, esetleg fémet válasszunk. Az alábbiakban a fa nyílászárók előnyeire szeretnénk felhívni a figyelmet.

Sokan még ma is úgy gondolják, hogy a fa nem jó hő- illetve hangszigetelő, illetve, hogy idővel eldeformálódik. Mindezek a vélekedések napjainkra már csak tévhitek, hiszen a modern technikai lehetőségeknek köszönhetően a fa nyílászárók is ugyanolyan tökéletesen funkcionálnak, mint a műanyagból készült ablakok és ajtók.

A fa anyagából adódóan igényli az ápolást, amelynek köszönhetően garantáltan évtizedekre tervezhetünk vele. Fontos megemlíteni, hogy kiválóan alkalmas egy-egy fa nyílászáró egy olyan lakásba, ahol kedvelik a természetes színeket és anyagokat. A fa anyagából adódóan élettel teliséget közvetít, mindemellett magában hordozza a klasszikus stílus pompáját, eleganciáját is.

Ha Ön is hosszútávra keres nyílászárót, akkor feltétlenül tekintse meg a honlapunkon feltüntetett elérhetőségeinket és lépjen velünk kapcsolatba!