Írjál nekünk e-mailt Hívjál minket telefonon

Ablakok, Árnyékolás / Redőnyök árnyékolástechnika / Reluxák

Reluxák

Reluxák


A belső téri árnyékolás egyik legelterjedtebb módja. Közkedveltségét annak is köszönheti, hogy segítségével könnyen szabályozható a bejövő fény erőssége. Praktikus megoldást nyújt ott is, ahol úgy szeretnénk korlátozni vagy kizárni a betekinthetőséget, hogy közben mégis megmaradjon a kilátásunk. Ezzel nagymértékben csökkenthető a bezártság érzése is. A megfelelő fényt a lamellák forgatásával érhetjük el. Alkalmazása szinte korlátlan lehetőséget nyújt, hiszen bármelyik ablak- illetve ajtótípusra felszerelhető. Lakásokban és irodákban nagyszerűen alkalmazható akár térelválasztóként is, nagy színválasztékával kiválóan illeszkedik a szoba színvilágához.

A lakkozott alumínium szalagból készült reluxa széleskörű elterjedését elsősorban nagyszerű formatartásának, könnyű kezelhetőségének és korlátlan színválasztékának köszönheti.

Az átlátszó forgatópálcával, automata zsinórrögzítővel felszerelt reluxák bukó és nyíló ablakokra, ajtókra feszített kivitelben, míg két üvegfelület közé szerelve hajlékony tengely-kivitelezéssel készülnek. A feszítő zsinór az ablak buktatásakor is az ablak síkjával párhuzamosan tartja a reluxát.

Egyedi megoldást jelenthet speciális formájú ablak- és ajtónyílások, boltívek árnyékolásának megoldására.

A Roll-Lux által gyártott reluxák nagy hatásfokú fény- és hő visszaverő képességűek. A színskála teljes színválasztékában, szín-azonos alkatrészekkel, változó szélességű lamellákkal készülő reluxákhoz azonos színű sín és zsinór könnyen kezelhetőek, egyszerűen tisztíthatók, elegáns díszei a mai modern otthonoknak.


reluxareluxareluxa