Írjál nekünk e-mailt Hívjál minket telefonon

Pelletfűtés / Thermorossi pelletfütésű és -vízteres kályhák

Thermorossi pelletfütésű és -vízteres kályhák


Thermorossi pelletfűtésű kályhák és vízteres pellet kályhák

Az olasz Thermorossi az egyik legfejlettebb fűtőberendezéseket gyártó vállalat Európában.

Nem csak különböző típusú és teljesítményű fa, pellet és kombinált üzemeltetésű kazánokat, kandallókat gyárt, hanem a napenergia felhasználásával lehetőséget biztosít a legmodernebb technológia alkalmazásával családi házak fűtés, meleg-víz és villamosáram igényeinek kiszolgálására, mindezt a legszigorúbb környezetvédelmi előírások teljesítése mellett.

A Thermorossi termékeket használók a legmodernebb technológiát a kiváló olasz dizájnt és a maximális kényelmet élvezik.

A Thermorossi megvalósította, hogy a fűtés és meleg-víz szolgáltató berendezésünket nem kell külön kazánházba elhelyezni.

pellet kályha 36 dbpellet kályha 25 cmpellet kályha légbefúvás 15 mpellet kályha rádió vezérléspellet kályha tartály

A pellet tüzeléses vízteres vagy légteres kályhákat vagy a vékonyított „Slim” és a”Slimquadro” típusú kerámiaburkolatú pelletkályhákat már úgy tervezték, hogy akár a nappalink egyik leglátványosabb eleme legyen, mindezt úgy, hogy a
Thermosilent funkció biztosítja a majdnem hangtalan működést ( 36 dB).

Az Airbox rendszer (egy termosztáttal ellátott szellőzőblokk) használatával egy kályhával több helyiséget (akár négy különállót) is kifűthetünk, ahol a meleg-levegő mennyiségét egy négysebességes elektromos távvezérlő szabályozza és a beépített ventilátor juttatja el a kívánt helyekre. A szobaventilátor a levegőt a szoba légteréből szívja egyidejűleg a levegőben lévő porszemcsékkel amelyek egy szűrőben lecsapódnak. A szűrőt egyszerűen lehet lepattintani, kimosni és visszahelyezni, így biztosítva tiszta, pormentes levegőt.

Thermorossi egyik új szabadalma a PelletPower .

Az égéstér új formája, a beállítás, a meglévő nyílások száma és a motorizált lapát folyamatos mozgása állandóan fenntartja az elsődleges és a másodlagos levegő közötti keverést. Az égésteremék ahelyett, hogy  az égéstérben maradna a szélekre kerül és leseik a hamutartó edénybe.

A tüzelőanyag fogyasztás optimalizálása és a hőleadás növelése céljából a kályhák nagy felületű öntöttvas  hőátadóval rendelkeznek, amely maximálisan kihasználja a hősugárzás, hővezetés és hőszállítás által nyerhető energiát.

Minden Thermorossi termékeket  kiszállítás előtt egy óra gyári próbaüzemen tesztelnek, így kerülve el a legkisebb beüzemelési problémát is.

A vízteres kandalló előnyei

Régebben a kandallóban ropogó tűz varázslatos és megnyugtató képe hozzátartozott ahhoz, amit otthonnak hívtak, ám a fűtéstechnika fejlődésével ez a látvány szép lassan eltűnt a házakból: a zárt tüzelésű kazánok, gázkonvektorok és egyéb modern fűtési eszközök érkeztek a kandallók helyére. 

Nem olyan régen azonban a kandallók ismét megjelentek a köztudatban és – ezzel együtt – a nappalikban is. Az először visszatérő és reneszánszát élő, hagyományos típusú, fatüzeléses kandallók, majd az őket követő elektromos társaik után a vízteres kandalló kezdett magának teret hódítani. 

Vízteres kandallót vásárolni több szempontból is jó döntés. A hagyományos kandalló működésekor felszabaduló hőenergia csakis annak a helyiségnek a fűtésére korlátozódik, melyben az eszköz van. Ezzel szemben a vízteres berendezés előállítja akár a központi fűtés vezetékeinek vízmennyiségét is, ezen felül pedig az eszközben a tűzteret körülölelő víznek köszönhetően nem csupán a felmelegedés egyenletesebb, de a lehűlés is lassabban megy végbe. A vízteres kandalló használata egyszerre praktikus és költséghatékony megoldás, mindezek mellett pedig látványa is feldobja otthonunkat. 

A cégünktől beszerezhető Thermorossi vízteres fűtőeszközök hatékonyak, pénz-, és energiatakarékosak, megbízhatóak és modernek. Döntsön okosan, válassza a vízteres kandallót!