Írjál nekünk e-mailt Hívjál minket telefonon

Ablakok, Árnyékolás / Redőnyök árnyékolástechnika / Redőnyök / Külső-tokos redőnyök

Külső-tokos redőnyök

Külső-tokos redőnyök


Külső-tokos műanyag redőnyrendszerek a legkeresettebb redőnyrendszerek csoportjába tartoznak a redőnyök bármilyen típusú nyílászáró külső síkjára felszerelhetők.

A rendszerek előnyös tulajdonságaiból ki kell emelni a redőnyök nagy variálhatósági lehetőségét, könnyű kezelhetőségét és nem utolsósorban kedvező árát.

A redőnyök tokszerkezete horganyzott, gyárilag festett, fóliával ellátott acél vagy alumínium szalagból, az Ön által választott háromféle alakzat bármelyikére kerülhet kialakításra.

A 37mm hasznos magasságú, német típusú redőnylécek fényzáróak és széles színskálából választhatók. A redőnyléc kedvező tekeredési méretekkel rendelkezik, ezért nem szükséges nagy tokméret alkalmazása. Ez azért fontos, mert a nyílászárótól függően, a redőny tokszerkezetének egy része, a lakáson belülről nézve is látszódhat.
Külső-tokos műanyag redőnyrendszerek a legkeresettebb redőnyrendszerek csoportjába tartoznak
A redőnyöket két alaptípusra bonthatjuk:

„Hagyományos"redőny”

esetében egy kiforrott, de alapjaiban egyszerűbb és szerényebb technikai lehetőségeket magába rejtő rendszerről beszélhetünk, amely leginkább kedvező árával csalogatja megrendelőit.

A tokrendszert porlakkozott, acél oldalvég zárja le. A csapszeggel ellátott tengelyszerkezetre tekeredik fel a német típusú műanyag redőnyléc, melynek fém-, vagy műanyag betétes zárólécére külső ütközőt kerül rögzítésre, így akadályozva meg, hogy a felhúzás során a redőnyléc a tokszerkezetbe forduljon. Lefutója gumikéder nélkül és gumikéderrel is megrendelhető.

"Új típusú" redőny,


külső megjelenését tekintve teljesen megegyezik az alumínium redőny formavilágával. Lefutója belsejében elhelyezett gumikéder a halkabb működést, a csapágyazott tengelyszerkezet a könnyed kezelést, míg az alumínium oldalvég és záróléc a hosszú élettartamot biztosítja a rendszernek. Az alumínium záróléc belsejében található a rejtett ütköző, amely a redőnypalást tokba fordulását akadályozza meg.

Az alumínium oldalvég nemcsak a redőny tartósságát és esztétikai látványát növeli meg, de alkalmazásával lehetővé vált a szúnyoghálóval kombinált redőny kialakítása. A redőnytokba épített szúnyogháló esztétikailag és anyagilag is kedvezőbb választás, mint az utólagosan, a redőny külső síkjára felszerelt, önálló mobil szúnyogháló.

Az extrudált kombinált lefutó gumikéderrel ellátott részében a redőnyléc, míg a kefével ellátott lefutó részében a szúnyogháló működtethető.

A redőnyök kézi működtetése zsinórzattal vagy gurtnival történhet. A működtetés során "felesleges" gurtnit vagy zsinórzatot a begyűjtő automata rejti el. Az automata egyedi igények szerint falba véshető kivitelben is megrendelhető
Redőnyök színe hozzáilleszthető a lakásbelső színvilágához.


Külső-tokos redőnyKülső-tokos redőnykülső tokos redőny kép 03