Írjál nekünk e-mailt Hívjál minket telefonon

Ablakok, Árnyékolás / Ablakok,erkélyajtók típusai / Toló erkélyajtó rendszerek

Toló erkélyajtó rendszerek

Toló erkélyajtó rendszerek


Toló-bukó erkélyajtó


Erkélyajtók leggyakrabban használt rendszere a toló-bukó működtetés. Az ajtó egy fix elemből és egy tolható szárnyból áll.

Zárt állapotban a szárny a fix üvegfal síkjában helyezkedik el. Amikor az a kilincset elforgatjuk a nyíló szárny kiemelkedik a síkból és a tokra szerelt sínrendszeren a fix szárny felé tolható. Természetesen a mozgatható szárny bukó funkcióval is rendelkezik.

Helytakarékos megoldás, mert nincs befelé-nyíló szárny ezért nem vesz el helyet a belső térből.

A tolórendszereket általában a nagy szélességek esetén ( 200 cm felett) alkalmazzuk.

Kétszárnyú toló-bukó erkélyajtó esetében középen találjuk a két nyíló szárnyat, míg a rögzített elemek a két oldalt helyezkednek el, és a szárnyak nyitott állapotban ezekre tolódnak rá.

Emelő-toló erkélyajtó


Az emelő -toló erkélyajtónál a zárt és nyitott állapotban a rögzített és a mozgatható szárny nem egy síkban helyezkedik el.

A kilincs elfordításával az ajtó megemelkedik és a görgők segítségével könnyen elhúzható.

Az emelő-toló erkélyajtó dupla tokszélességet (190 mm) igényel. Jól süllyeszthető, minimális küszöb-magassággal rendelkezik. A jó minőségű vasalatok nagy szárnyméret esetén is könnyed mozgást biztosítanak.

Harmonika erkélyajtó


A harmonika ajtónál sem a fix üvegezések, sem a függőleges illetve vízszintes osztások nem zavarják a teret. A harmonika ajtó teljesen egyedi kialakítási és működési alternatíva, amely lehetővé teszi a lehető legnagyobb nyitott felületet.

Megfelelő tervezéssel elkerülhető, hogy a nyitott szárny zavaróan benyúljon a belső térbe.


harmonika ajtó