Írjál nekünk e-mailt Hívjál minket telefonon

Ablakok, Árnyékolás / Redőnyök árnyékolástechnika

Redőnyök árnyékolástechnika

Redőnyök árnyékolástechnika


Az épületek nyílászáróin, üvegfelületein keresztül érkező hő és fény szabályozására a külső és belső  mozgatható árnyékolók a leghatásosabbak. Az árnyékolók segítségével optimális fény és hőviszonyokat teremthetünk, csökkenthetjük a külső zajterhelést és  megakadályozhatjuk a por bejutását az épületbe valamint növelhetjük a lakásunk biztonságát is.
Az árnyékolók nagy választéka segít mindenkinek megtalálni a személyszere szabott legjobb megoldást. A leggyakrabban választott műanyag redőnyök mellet választhatjuk az alumínium redőnyöket, motoros redőnyöket, reluxákat, rolettákat , szúnyoghálókat és napellenzőket.

A megfelelő típus kiválasztása a ma már igencsak széles választéknak köszönhetően nem egyszerű hiszen az árnyékolóknak a funkcionális megfelelőség mellett még illeszkedni kell az épület megjelenéséhez is.

A redőnyök alapanyaga jellemzően műanyag és alumínium, amely anyagok ellenállóak az időjárás viszontagságaival szemben így hosszú távú megoldást jelentenek az épület árnyékolására.

A jól megválasztott redőny segítségével akár húsz százalékkal is csökkenhetjük fűtésszámlánkat, míg a nyári hónapokban megakadályozhatjuk, hogy a napsugarak felmelegítsék az üvegfelületeket.

A redőnyök le- és felhúzása általában gurtnival vagy zsinórral történik, de lehetőség van a redőnyök beépített csőmotor segítségével történő mozgatására is. A motor vezérlése kapcsolóval, programozható időkapcsolóval, illetve távirányítóval történhet.