Írjál nekünk e-mailt Hívjál minket telefonon

Ablakok, Árnyékolás / Fa-, Fa-Alumínium ablakok, erkélyajtók

Fa-, Fa-Alumínium ablakok, erkélyajtók

Fa-, Fa – Alumínium ablakok, erkélyajtók


Mindenki szereti a fát és igyekszünk magunkat körülvenni mind több természetes anyaggal, fából készült tárggyal. A fa nyílászárók, látszó gerendák, párkányok, szegélyek meghittséget varázsolnak otthonunkba. Aki szereti a természetes környezet hangulatát és élni is abban szeret, az a fából készült ablak mellett dönt, melegséget és kényelmet teremtve magának.

Esztétikai és műszaki szempontból egyaránt meghatározó jelentőségű a felhasznált faanyag fajtája és minősége. Fa ablakaink válogatott, csomómentes borovi fenyőből készül hossz-toldott illetve toldásmentes kivitelben. Az erős kültéri igénybevételnek kitett fa nyílászárók gyártásához kizárólag három vagy négy rétegben ragasztott, hibamentes faanyagot használunk, amely szavatolja vetemedésmentességet.

A hosszú élettartam titka a kiváló alapanyagnak, a precíz megmunkálásnak és nem utolsó sorban a minőségi, környezetbarát Milesi favédő felületkezelésnek köszönhető. A nyílászárók garantáltan megtartják fényüket, UV állóak, nem vetemednek, nem színeződnek el hosszú évek elteltével sem.

Az időtállóság a vastag védőrétegnek köszönhető, mely 400-500 mikrométer vastagságú. A lazúros felület esetén a fa erezete látható marad. A lazúros felületkezelésen kívül lehetőség van a nyílászárók festésére is a teljes RAL színskála alapján. Természetesen ekkor a festék eltakarja a fa erezetét amely, így nem látható.

Lehetőség van a normál hangszigetelésű ablak helyett megnövelt hangszigetelésű üveg használatára is.

Az nyílászárók formai megjelenése alapján ajánljuk a:

A fa ablakok és erkélyajtók nyitásmódjai szerint az alábbiak lehetnek:
      Fix ablak, üvegfal
      Bukó ablak
      Nyíló ablak,- erkélyajtó
      Bukó-nyíló ablak, -erkélyajtó
      Kétszárnyú ablak,erkélyajtó
      Tokosztott ablak
      Váltószárnyas ablak, erkélyajtó
      Toló erkélyajtó rendszerek
           Toló-bukó erkélyajtó
           Emelő-toló erkélyajtó
      Harmonika erkélyajtó

A nyílászárók ötféle termékcsaládja elsősorban hőszigetelési szempontok alapján van kialakítva

Az örök kérdés: fa vagy műanyag nyílászáró? 1. rész

nyílászáró A nyílászáró megválasztása életünk egyik fontos feladata, és ha elkezdünk „fészket rakni”, otthont teremteni, elkerülhetetlen. Ilyenkor, a tél közeledtével még fontosabb, hogy olyan nyílászárót válasszunk, mely megfelelően hő szigetel, de emellett a stílusa, kinézete is kedvünkre való. Ha jó nyílászárót választunk, energiát is megtakaríthatunk.

Költözéskor, lakásfelújításnál mindig felmerül a kérdés: milyen nyílászárót válasszunk, fát, vagy műanyagot? Sokan csak az ár alapján döntenek, ám ez a legtöbbször meggondolatlan, hiszen a minőségre is törekedni kell, és a legmegfelelőbb ár-érték arányú terméket kell megvásárolnunk.

A műanyag nyílászáró olyan anyagból készült, mely UV-stabil. Ezen kívül egyszerű tisztán tartani. Ha figyelünk arra, hogy ne csak az üveget, hanem a keretet is takarítsuk, nem nagyon kell majd karbantartanunk.

Bármelyik nyílászárót válassza, a fát vagy a műanyagot, cégünk a Frey Kft. bővülő termékkínálatából kiválaszthatja az Önnek megfelelőt!

Az örök kérdés: fa vagy műanyag nyílászáró? 2. rész

A műanyag nyílászáró UV- stabil anyagból készült, és egyszerű tisztán tartani. Emellett könnyű javítani, és többször ki lehet és be lehet szerelni őket. A vasalat is bármikor kicserélhető, és ráadásul nem rongálódik. A szigetelőgumival is hasonló a helyzet, nagyon hamar ki lehet cserélni.

A fa nyílászáró, bár nem kíméli oly mértékben pénztárcánkat, mint a műanyag, ezt a látványa, autentikussága „ellensúlyozza”. Sokan úgy hiszik, hogy a fa nyílászáró jobban „lélegzik”, szellőzik. Ez azonban nem igaz, ha dupla a gumiszigetelése, és jó a zárszerkezete, akkor ez a zárszerkezet légmentesen ráfeszíti a nyakat a tokra. Itt nem juthat be levegő. Nem juthat be semmi a laktérbe, hiszen a farétegek között olyan ragasztás található, mely víz és légmentes.

A fa nyílászárónak a természetességén kívül tehát még a hőszigetelés is egy nagy előnye, emellett optimálisan szigetel hangot, hosszú az élettartama, és kiválóan áll ellen az időjárás viszontagságainak.

Bármelyikre is essen a választása, mi tudunk Önnek segíteni! Forduljon hozzánk bizalommal!

Itt az ősz: A fa nyílászárók ideje

nyílászáró Beköszöntött az ősz, és ezzel a felkészülés időszaka is. Ezekben a hónapokban érdemes előre gondoskodni otthonunk biztonságáról és felszereltségéről a hidegebb időszakra. Pontosan ezért fontos, hogy még időben beszereltessünk egy minőségi nyílászárót!

Manapság a szigetelés számtalan okból kifolyólag élvez elsőbbséget a prioritási listákon. A fa nyílászárók pedig köztudottan remek specifikációkkal rendelkeznek, így tökéletes választást kínálnak szigetelés szempontjából! Amellett, hogy alkalmazásukkal energiatakarékos döntést hozhatunk, még a költséghatékonyságban is az élen járnak, hiszen a beszerelésüket követő három fűtési szezon alatt visszatermelik a befektetési költséget! A fa nyílászárók emellett nagyon tartósak, tehát akár több generáción át szolgálhatják a tulajdonosokat. Továbbá esztétikai megjelenésük is élen jár, így bármilyen építészeti stílushoz remekül igazodnak. Azonban fontos, hogy a fa nyílászáró megbízható helyről származzon, hiszen csak így nyújthatja azokat a pozitívumokat, melyeket felsoroltunk.

Ennek érdekében, ha Önnek is minőségi fa nyílászáróra lenne szüksége, forduljon hozzánk bizalommal!

Fa nyílászárók: faápolás természetes módon

Fa nyílászárók: faápolás természetes módonA valódi fából készült használati tárgyakat, bútorokat, nyílászárókat sokan előszeretettel választják a fa utánzatok helyett. A gyönyörű, természetes anyagból készült tárgyak jelenlétének megvan az ára: szükségük van ápolásra ahhoz, hogy megőrizzék fényüket, ragyogásukat, karcmentes felületüket.

A fa nyílászárók ápolása megvalósítható természetes módon, vegyszerek nélkül is. A szükséges kellékeket nem nehéz beszerezni, az áruk is baráti.

A fa felületek ápolásának egyik jól ismert eszköze a lenolaj. A lenolaj egyik tulajdonsága, hogy eltömíti a kis repedéseket, így a fa nyílászárók felületét óvja a sérülésektől, megakadályozza, hogy nedvességet vegyenek fel, ezen túl pedig szép felületet is ad.

A másik csodaszer a méhviasz. Világos színű fára ajánlott elsősorban, frissíti a fát, és visszaadja annak régi fényét is. A méhviasszal kezelt fa nyílászáró tartós, megőrzi páraáteresztő tulajdonságát és patináját.

Tekintse meg fa nyílászáró kínálatunkat, és bátran vegye fel velünk a kapcsolatot!