Írjál nekünk e-mailt Hívjál minket telefonon

Szolgáltatás / Kertépítés , kerttervezés / Favágás, gyökérrel együtt

Favágás, gyökérrel együtt

Favágás, gyökérrel együtt


Néha igazán nagy meglepetést tudnak okozni a nagyra nőtt fáink. Egy nagyobb favágás vihar vagy az idő vasfoga erősen meg tud rendíteni még egy robusztus növényt is. Ha nem szeretné, hogy az öreg és hatalmas kerti fa rádőljön a házra, vagy személyi sérülést okozzon, keressen fel minket. A fakivágás megelőzi a bajt, amely által jelentős anyagi kártól kíméli meg Önt.

favágás gyökér 02 A favágási munkát ne kezdje el, minden esetben kérjen szakszerű segítséget, mert egy nem megfelelően eltávolított vagy rossz irányba dőlő fa szintén komoly károk forrása lehet. Emellett, ha minket választ, mi a gyökeret is eltávolítjuk, így a fa helye felszabadul kertjében, nem rontja a tönk a látképet.
A favágás akkor is jó szolgálatot tesz, ha túl sok fa van egy helyen. Ez azért lehet rossz, mert az aljnövényzet nem tud fejlődni, valamint a fák lombja sem kap elegendő fényt. Az árnyékos, párás, szerves hulladékban gazdag talajon a kórokozók is előbb megtelepszenek. Néhány fa eltávolításával szellősebbé, egészségesebbé és zöldellőbbé teheti kertjét.