Írjál nekünk e-mailt Hívjál minket telefonon

Fafűtés / Jotul fatüzelésű kandallóbetétek

Jotul fatüzelésű kandallóbetétek




Jotul fatüzelésű kandallóbetétek


A Jotul egyike a világ nagy múltú kályha, beépített kandalló és kandalló gyártóinak. A 160 éves hagyományokból szerzett szakértelem, valamint a mindennapi eszközök esztétikus kivitelezése alapvetően meghatározzák a Jotul filozófiáját.

A Jotul öntöttvas  kandalló betétei kézi-készítésűek, ezért a Jotul a leghosszabb garanciát kínálja a piacon.

A Jotul termékek ideálisan használhatóak meleg levegő keringetési rendszerekhez. A legtöbb modell úgynevezett CB (Clean Burn) kivitelben is készül, azaz tisztább, két lépcsős égetési eljárással.

A másodlagos égetésnek köszönhetően lehetővé válik akár 40%-os tüzelőanyag megtakarítás is ugyan akkora teljesítmény leadás mellett.

A Jotul kályhák és kandallók egyik fő tulajdonsága a karakteres, időtálló skandináv design mind a klasszikus, mind a kortárs modelleknél. A formázott öntöttvas, feketére festett vagy színesre zománcozott felülettel készülhetnek. Minden modell üvegajtóval rendelkezik, mely a tűz csodálatos látványát nyújtja.

Jotul vízteres kandalló megoldás - fűtse az egész házat fával

A Jotul termékek közül az I 570 W típusnál a kandalló-víztér hőcseréje rendhagyó módon nem a tűztérben történik, hanem a felső kitorkoló kürtőben, így mind a látványt, mind a teljesítményt változatlan minőségben élvezhető.

Az az  újdonság a megoldásban, hogy a rendszer  füstgázok hőmérsékletét is hasznosítja, ugyanakkor a nyílt rendszernek köszönhetően bármilyen fűtésre ráköthető legyen az hagyományos központi fűtés, padlófűtés, napkollektoros, hőszivattyús rendszer vagy akár használati meleg vizet is biztosíthat.

Jotul 10 év garanciát biztosít a kandallóbetét külső öntvény szerkezetre. 2 év garanciát az üvegajtóra, tűztér elemekre és a mozgó alkatrészekre.