Írjál nekünk e-mailt Hívjál minket telefonon

Szolgáltatás / Kemence-, kandalló- kerti grill tervezés, építés / Kandalló tervezés, építés

Kandalló tervezés, építés

Kandalló tervezés, építés


Formailag jól megtervezett kandallón nem csak lakás dísze lehet, hanem egy valóban hatékony fűtési lehetőség is. Az általunk forgalmazott Jotul-, Thermorossi kandallóbetétek, kandallók nem csak esztétikailag hanem funkcionálisan is a legjobbak közé tartoznak. Lehetőségünk van, hogy ne csak a tűz látványát élvezzük, hanem egy hatékony fűtési rendszert is kiépíthetünk a helyes kandallótípus megválasztásával.

kandalló Már a lakástervezés szakaszában gondolni kell majdani kandallónkra, amelynek a lakásba illő formán túl jó hatásfokkal is rendelkeznie kell. Alaposan meg kell fontolni hogy mekkora kandallót szeretnénk, milyen funkciókat kell ellátni (látvány, fűtés, meleg-víz termelés) , mekkora teljesítményt igényelünk és ehhez milyen kéményt kell tervezni
Meglévő házakban már jóval nehezebb az ideális kandalló megépítése. Legtöbbször nincs alkalmas kémény, de ha van, akkor rossz helyen. Előfordulhat, hogy elkerülhetetlen egy kémény építése. Külön gondot okozhat az égési levegő biztosítása, fafödémek esetén feltétlenül ellenőrizni kell a statikai terhelhetőséget és a tűzrendészeti előírások betarthatóságát.

A kandallók építésének legfontosabb alapfeltételei: kandallókandalló Ha a kandallóval hatékonyan szeretne fűteni, akkor ún. körjárat beépítésére van szükség. A körjárat alkalmazásával megnöveljük a hőleadó felületet kb. két négyzetméterrel. A keletkezett hő közepes fűtés esetén 14 KW, amit thermo-kapcsolós ventilátorral több szobába is el tudunk juttatni. A fűtési költség így a legkedvezőbb, a mindenkori gáz árának kb. egynegyed része. A legtöbb kandalló típusba beépíthető.

Ha még nem választott kandalló vagy kandallóbetétet javasoljuk nézze meg honlapunkon a fa és pellet tüzelésű hőlégvezetéses Jotul és Thermorossi kandallóbetéteket és kandallókat, akár vízteres változatban is.
Természetesen ha nem az általunk forgalmazott kandallóbetétet választja, akkor is készséggel állunk rendelkezésére.

Hogyan történik a tervezés, kivitelezés?


A szakemberünk elmegy Önhöz, felméri az Ön igényeit, a lakás adottságait és lehetőségeit (ide értve pl. a kémény szükséglet felmérését is). Ezeknek megfelelően Ön kap egy személyre szabott ajánlatot egy vázlatos tervvel együtt. Ezután Ön megrendeli a kandallót, amit ha kell legyártunk, leszállítunk, beépítünk és beüzemelünk.